I DAG:
Anbefaling - Film

En god historie om gode værdier

ULVEHUNDEN anbefalet af Jette Malling
28. februar 2019
Vurdering:
Samlet vurdering:
Historien om ulvehunden Hvidtand rummer det hele. Den er både sød og rørende; den er voldsom og dramatisk, og så er den også afskyelig grusom, så følelsesmæssigt får man som publikum sandelig prøvet hele registreret af under filmen.

På denne baggrund bør filmens målgruppe efter min mening ikke være under 7 år. Er de yngre, fanger de unge biografgængere heller ikke plottet i fortællingen.

I denne animationfilm følger handlingen Jack Londons roman fra 1906, men den formår desværre ikke at skabe én sammenhængende fortælling. Gang på gang kan man opleve, at filmen går i sort, når der kommer et nyt afsnit i bogen.
Det virker meget low-budget-amatøragtigt.
Denne oplevelse bliver yderligere bestyrket af, at filmen genbruger visse dele af nogle dramatiske effekter fra scener op til flere gange.

Kvaliteten af denne animationfilm er tillige af meget svingende og temmelig uens, til tider af decideret ringe karakter.

På den positive side oplever vi utrolig flotte og livagtige panoramascener over det canadiske vildmarkslandskab, hvor handlingen udspiller sig, og visse scener med ulvehunden er også ganske gode, men når det fx kommer til close-ups på ansigter og kroppe på mennesker, så fremstår de karikerede, stive, primitive og træskæreragtige i deres udtryksform.
Til gengæld er hverken stor som lille biografgænger i tvivl om at afkode hvem, der er de gode, og hvem, der er de onde. Her hersker der filmen igennem absolut ingen tvivl.

Og så er der filmens dialogside. Den var svær at tage alvorlig og bidrog bestemt ikke til at højne oplevelsen. Tværtimod!
Walt Disney har bestemt ikke levet forgæves, for de indtalte replikker er fuldstændig i lighed med hans stil: sødladende og blåøjede naive. Nej, det må endelig ikke gøre ondt. Men replikkerne forråder – og derfor også latterliggør og nedgør - denne fortælling, der netop udspiller sig i et, simpelt, råt og ubarmhjertigt miljø, hvor du enten vinder eller taber; lever eller dør.

Mine tre kroner går til de flotte panoramascener og – når man sigter rigtig meget fra og når ned til grundsubstansen i bogen – en stadig god og belærende historie om værdien af bl.a. hjælpsomhed, respekt, kærlighed, tillid, stolthed, og at det gode overvinder det onde.
Det sidste har vi mere brug for end nogen sinde, så derfor kan man roligt se denne film.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
GANLØSE REVYEN 2022
Spilleperiode 12. jun - 26. aug
HVORFOR MIG?
Spilleperiode 8. okt - 6. nov
SUGAR
Spilleperiode 4. maj - 4. jun
DIVA
Spilleperiode 21. apr - 7. maj