I DAG:
Anbefaling - Musik

Lotte Andersen er dejlig!

Radiumusic anbefalet af Jesper Pedersen
21. december 2014
Vurdering:
Samlet vurdering:
Lotte Andersen er nok bedst kendt som skuespiller, men jeg skal love for, hun også er sanger. Egentlig vidste jeg det jo godt, for jeg husker både klassikeren ”Vil du være min i nat” fra voksenjulekalenderen ”Juletestamentet”, og jeg har da også set ”Come Together” på Østre Gasværk, hvor hun imponerede som alt andet i endnu en af Cederholms sindssyge opsætninger.

Men med ”Radiumusic” slår hun fuldstændigt benene væk under mig. Lotte Andersens stemme er utroligt smuk og sexet – ligesom kvinden i øvrigt – og den præsterer ypperligt i et unikt univers, som musikalsk kombinerer synths og beats med symfoniske klange. Teksterne befinder sig ligeledes i et kontrastfyldt spændingsfelt mellem videnskab og ubegribelige begreber som kærlighed og tro.

Det minder mig en smule om en af mine personlige favoritter William Blakes, som også mixer det forståelige med det uforståelige, men i modsætning til de vilde drenges ustyrlighed, tilbyder Lotte Andersen en smuk ynde.

Kontrasten mellem videnskaben og det ubegribelige, mellem hjerne og hjerte, bliver tydeliggjort i efteråret 2015, hvor Lotte Andersen skal akkompagnere fysikeren Anja Cetti Andersen med musikken fra ”Radiumusic”. En koncert-forelæsning kalder de det – lidt som brødrene Lund Madsen, der i deres shows har lært os om altings oprindelse til tonerne af Trine Dyrholms dejlige sange.

Lotte Andersen er utroligt talentfuld; dygtig skuespiller, dejlig sanger, hun er sjov, og så er hun oven i købet og som sagt meget smuk. Det er gået op for mig, at hun er et af mine største kvindelige idoler – og med ”Radiumusic” er hendes status lige blevet en anelse højere.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
1945
Spilleperiode 27. feb - 14. mar
KARLSON - KOPPEL - ANDERSEN - KLEIVE/SONOROUS SCANDINAVIA
Udgivelsesdato 7. feb
VIVA LAS VEGAS
Spilleperiode 7. mar - 8. mar
ANNA WALK WITH ME
Spilleperiode 4. mar - 18. mar