I DAG:
Anbefaling - Musik

Et bidrag til stressens afskaffelse

Udskud - humlen ved det hele anbefalet af Hans Christian Davidsen
26. november 2015
Vurdering:
Samlet vurdering:
»Det er gået for vidt med nedtrampningen af de svageste i samfundet og enorme bonusser til de smarte og de hurtige«, skriver de to musikere Jeppe Juul og Persille Ingerslev (der sammen med Anders Wittorff og Synne Justesen udgør bandet »Udskud) på crowdfunding-siden Boomerang. Her reklamerer de for albummet »Humlen ved det hele«, som bliver solgt efter betal-hvad-du-har-lyst-til-metoden.

Åh! Jeg bliver simpelthen så nostalgisk. Når man har været barn i 1970erne, er det som om, årtiet med dette albums tekstunivers er på vej back to the future. Selv i Danmark, et af verdens mest lige samfund, handler det ifølge nummeret »Et Alternativ« kun om profit. Mennesker »slides op«, og der er nogen, »man ikke kan gribe«. Så må det stå rigtig slemt til i den virkelig fattige verden.

Forfatteren og historikeren Henrik Jensen kalder i en bog det 20. århundrede for »Ofrets århundrede«. Stadig flere fikseres ifølge Henrik Jensen i rollen som offer og undviger et personligt ansvar. Afstanden mellem de virkelige ofre og de »velfærdsofre«, som fylder massesamfundets medier, blev karakteristisk for århundredet, hvor Gud døde. Men forestillingen lever fortsat i det 21. århundrede - og »Udskud« gør i teksterne sit til at holde den i live med »protestsange, der rækker tunge af vækstsamfundet«. Det kan godt være, at politologerne ikke rigtig kunne forklare »Alternativets« politiske succes, men det kan dette album. Albummet kunne være udsendt af partiet, der vil afskaffe stress og gøre Danmark total-økologisk.

Musikalsk er der ikke meget at udsætte på albummet »Humlen ved det hele«. Persille Ingerslev har en mild og blød stemme, der er behagelig at lytte til. Det gælder især i den dæmpede »Nøddeskal« og »Humlen ved det hele«. Genren er et lytteværdigt mix af soul, blues, funk og har en helt særlig tone, som man kun hører i Danmark. Her kan man blot rose »Udskud« for, at bandet med pulsen og rytmen i dette album i hvert fald yder sit bidrag til afskaffelse af stressen.Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
PEGGY PICKET SER GUDS ANSIGT
Spilleperiode 9. nov - 7. dec
NINNA
Premiere 4. nov - 1. jan
150 METER TIL I MORGEN
Spilleperiode 6. nov - 29. nov
DRONNINGENS CORGI
Premiere 9. nov - 1. jan