I DAG:
Anbefaling - Musik

Rap fra en mand, der har noget i roen

AndyOp anbefalet af Hans Christian Davidsen
23. februar 2013
Vurdering:
Samlet vurdering:
Sundhedsministerens mand giver sig ikke for mere, end han er. Hans stil er jordnær og ærlig. Han tilhører den nye bølge af eftertænksomme og intellektuelle rappere, der definerer sig imod strømmen - og også som en tiltrængt reaktion mod den lidt hjernedøde og oppustede gangsta-rap, hvor det at kalde kvinder for »ludere« kan sammenlignes med fodboldspillernes trang til at score mål. Selv i off-side.

AndyOp hedder i det centrale personregister Andreas Seebach og skulle vist langt ude være i familie med Rasmus, men vi behøver vist ikke fortælle, at vi her er i hiphoppens kritiske syn på verden.

Der er udmærket rap på »Herfra«, selv om den i længden kan virke en smule ensformig. Men AndyOp giver sig netop ikke ud for for meget - i modsætning til så mange andre af hans rapper-kolleger.

De ni numre på »Herfra« handler heldigvis mest om lykke og det at leve livet. Og teksterne bør kunne sluges af lyttere fra Enhedslisten til Venstre (man ville jo ikke kunne bebrejde AndyOp for at blive en smule politisk en gang imellem - han skal sikkert lægge øren til en del derhjemme). Alligevel vil AndyOp noget med teksterne - som for eksempel at fortælle, at »luksus er latterlig«. Og det kan man kun give ham ret i.

»Herfra« er slidstærk.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun