I DAG:
Anbefaling - Musik

Gamle numre kørt gennem Instagram

Juncker og konservesfabrikken anbefalet af Hans Christian Davidsen
22. december 2013
Vurdering:
Samlet vurdering:
Sangeren og sangskriveren Christian Juncker dukkede op i midten af 1990erne. Det skete med bandet Bloom, der senere ændrede navn til Junior og fik debut i 2000.
Juncker havde sit gennembrud med landeplagen »Mogens og Karen« i 2004. På albummet »Det Sorthvide Hotel« fik han i 2006 et mere rocket og råt udtryk. Dette udtryk har han pillet af numrene på »L'esprit De L'Escalier 99-13«, der byder på genindspilninger fra albummerne »Det Sorthvide Hotel«, »Snork City« og »Noia Noia Deluxe«.

Hvis grundtonen på de forrige albummer forekom pessimistisk, så er der endda kommet lidt mere depressiv klang på dette album. Vokalen stod lidt mere klart og tydeligt på de tidligere udgivelser. Det er som om, han har sendt numrene gennem et Instagram-filter, og det kan bestemt have sin charme. Den lyd, han har givet til de gamle numre som »Bad Vibes« »På flugt fra alting« og »På den anden side«, understreger måske blot hverdagsrealismen lidt mere.

Teksterne beskriver på mange af numrene den danske nations aktuelle tilstand på en humoristisk måde. Juncker har en god omgang med rim og ordspil med meningsfyldte fortællinger i en stram produktion. Nogle gange kan man dog godt savne lidt identitet. Det fanden-i-voldske er blevet lidt for monotont. Han har selv engang udtrykt det således:
»Jeg håber, at jeg får erklæret min kærlighed til det paradoks, at jeg er ved at brække mig over flæskesteg, men at der nogle gange bare ikke er noget, der er bedre end flæskesteg«.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun