I DAG:
Anbefaling - Musik

Porcelænet er blevet limet

Porcelain anbefalet af Hans Christian Davidsen
5. december 2013
Vurdering:
Samlet vurdering:
Porcelain er vågnet op efter en ufrivillig tornerosesøvn. Faktisk kan man undre sig over, at det københavnske rockband stadig er i live her 12 år efter den forrige pladeudgivelse.

Først gik pladeselskabet Lidocaine bankerot. Så var bandet henvist til et nyt label, der ikke ville, som Porcelain ville. Så opstod der interne skærmydsler i bandet, der tilmed røg uklar med en producer og måtte en tur omkring advokaterne. Der var ikke længere tid til at spille musik.
Nok er meget porcelæn gået i stykker - men nu er Porcelain tilbage med et album, der blot har fået samme titel som bandets navn.
Mens Porcelain startede med rødder i den amerikanske low fidelity-tradition, er der kræset ganske godt for lyden på dette album. Brødrene Peter og Jesper Urban udgør fortsat kernen i bandet, der overbeviser med en god sans for dynamik og solidt vokalarbejde. Arrangementerne er direkte og ukrukkede, og Peter Urbans vokal trænger igennem på en følsom facon.

Der er mange fine detaljer i rocken, der også læner sig op ad den engelske tradition. Der er udmærkede melodiske sekvenser med guitarernes klangflader i forgrunden og pågående trommespil. Den melankolske indierock skinner stadig igennem i numre som »The Minder« og »My Old Firend, Pain«, selv om bandet har ladet den kontante rocksound få overtaget.

Det er ikke den kommercielle hitliste, der er målet med dette album, selv om det i perioder læner sig op ad mainstreamen.
Fandeinvoldsk bliver det med numre som »Suck Me In, Spit Me Out« med eksplosive og dynamiske guitarer. Energien holder alle otte numre igennem.
Det er svært at skille sig ud fra en større og større mængde, og det gør Porcelain heller ikke. Men bandet er det modsatte af intetsigende.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
PEGGY PICKET SER GUDS ANSIGT
Spilleperiode 9. nov - 7. dec
NINNA
Premiere 4. nov - 1. jan
150 METER TIL I MORGEN
Spilleperiode 6. nov - 29. nov
DRONNINGENS CORGI
Premiere 9. nov - 1. jan