I DAG:
Anbefaling - Musik

Et godt stykke over alt det andet

MEN AMONG ANIMALS anbefalet af Hans Christian Davidsen
20. juni 2013
Vurdering:
Samlet vurdering:
Det aarhusianske rockband »Men Among Animals« har haft et problem.

Bandets udgivelser ligger et langt stykke over det, der ellers i øvrigt bliver udsendt på det danske marked. Men der har været kunstnerisk afsmitning, som nogle gange har været lidt for åbenlys. De fleste kan genkende påvirkningen fra amerikanske »The Flaming Lips«. Jeg hører også lidt af lyden fra danske The Raveonettes, især i slagtøjet og rumklangen. Og når Lasse Nielsen åbner albummet »Buried Handsome« med nummeret »The Place You Counted On«, minder hans vokal om New Order eller Joy Division fra 1980erne.

Problemet har for »Men Among Animals« været, at kunne holde den nødvendige distance til især »The Flaming Lips« for i stedet at stå med sit eget kunstneriske udtryk uden at plagiere forbillederne for meget.

Det gør »Men Among Animals« ikke på dette album - altså det med at læne sig op ad forbillederne. »Buried Handsome« byder på markant vokal, god spredning i tempi og genrer samt flotte vokalharmonier - mest fremtrædende på nummeret »The Rise That Gave Us Away«, der næsten får karakter af afrikanske korarrangementer. Frem for alt præsenterer »Men Among Animals« rockmusik, der hviler i sig selv og lyder godt uden alt for megen larmende tilsætning. »Common In A Special Way« er et af de ypperste eksempler på dette. Et gennemarbejdet og flot nummer.

»Buried Handsome« er et fremragende lyrisk album - det bedste, jeg har fået fornøjelsen af at lytte til gennem Kulturkongen i år.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun