I DAG:
Anbefaling - Musik

Der er ikke slukket for Sylvester

Ama'r anbefalet af Hans Christian Davidsen
4. februar 2017
Vurdering:
Samlet vurdering:
Leif Sylvester har igennem sit liv udnyttet sit multitalent - på film, teater, inden for satire og gøgl, i musik og ikke mindst som billedkunstner.

Efter i mange år at have syret 40 smøger om dagen blev han opereret for lungekræft og rygersygdom.

Men her er musikalsk comeback: Leif Sylvester udsender i en alder af snart 77 år albummet »Ama’r«, hvor han synger igennem, så godt han kan. Og det går faktisk udmærket. Man har hørt andre i den alder, og de burde være holdt op i tide. Leif Sylvester brænder stadig for musikken med orkestret »Family & Friends«, og som altid med Sylvester kan man være sikker på, at han laver kunst, fordi han har noget på hjerte.

»Ama’r« er et herligt album med otte sange fra barndommen og hjemøen. Lyrikken fungerer fint, omend bedre på nogle numre end andre.

Nummeret »Bankende Hjerte« om den lille dreng - måske Leif - der kigger ind gennem naboens hæk og gør store øjne, da han ser naboens døtre splitternøgne, er kosteligt at lytte til.
»City Dog« er i gadegøglerens typiske ånd en sang til gadens folk, der overlever trods svære betingelser, og balladen »Lysene De Slukker« lukker albummet med en strofe om - livets - efterår.

Vi ved, at han kan. »Mormors kolonihavehus«, som Sylvester skrev sammen med vennen Erik Clausen og lod den daværende hustru Eva Madsen synge, hærgede de danske hitlister i slutningen af halvfjerdserne.

Måske lidt modsat Sylvesters koloristiske billedkunst kan dette album sagtens blive et musikalsk sofastykke med en blanding af rock’n’roll, blues, 60er-beat og pop i bedste forstand.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun