I DAG:
Anbefaling - Musik

Man sku' nok have været en mand.

De efterladte anbefalet af Rebekka F
29. september 2013
Vurdering:
Samlet vurdering:
I virkeligheden er det nok bare mig, den er gal med.

Hvis jeg havde været en 50-årig mand. Hvis jeg havde fundet ud af, at livet blev anderledes, end forventet. Så ville jeg nok have kommet bedre overens med den sparsomme guitar båret af den vemodige og lidt lommefilosofiske lyrik.

Men min bypige-stereotypitet kan ikke identificere sig med teksternes jordbundne, naturnære, vemodige, konkrete livsperspektiv.

Der bliver leget, både med hvad stemmen kan i faserne mellem sang og tale, og hvad guitaren kan med pedaler i folk-rock-genren; men forløsningen mangler jeg. Det kommer til at fremstå apatisk - jeg mangler progression harmonisk og melodisk. De Efterladte efterlades i baggrunden af min opmærksomhed. Stillebensk. Det virker, specielt på nummeret ’Du fandt ikke dig selv’, som om, at lyrikken er mere tilbageskuende end fremadkiggende. Men er det reviderende eller bare konstaterende?

Hvis du – i modsætningen til mig – er længere i livet og måske af et andet køn, så synes jeg, at du skulle tage og lytte til albummet. Måske du kan lære mig noget?

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
TIL UNGDOMMEN
Udgivelsesdato 5. okt
FRIDAS FUCKING JUL
Spilleperiode 3. dec - 13. dec
ENGLE I SNEEN
Spilleperiode 26. nov - 17. nov
VINTERSILHUETTER
Spilleperiode 24. nov - 20. dec