I DAG:
Anbefaling - Musik

Fine lydbilleder - monotone kompositioner

EXCELSIOR anbefalet af Hans Christian Davidsen
11. december 2017
Vurdering:
Samlet vurdering:
SPEkTR har skabt nogle fine lydbilleder med (efter hvad jeg kan lytte mig frem til) synthesizer, keyboard, guitar, bas og elektroniske eller computerprogrammerede trommer på albummet »Excelsior«.

Men kompositionerne bevæger sig ikke rigtig ud af stedet. Det kan nogle måske se charmen i. I mine ører lades der op til noget, der aldrig kommer. Jeg gætter på, at det er tilsigtet og ikke af mangel på kreativitet.

Det skinner tydeligt igennem, at det ene af bandets medlemmer, guitaristen Manoj Ramdas, har spillet med The Raveonettes. SPEkTR har dog sin egen særlige sound præget af især rock og en vibrerende twang-agtig elektronisk stil. Der er noget Kraftwerk over den.

SPEkTRs numre er monotone, og akkorderne nærmest trivielle. Nogle steder - blandt andet på nummeret » The Stroke To End All Strokes« bringer det mindelser frem om gentagelser på et legetøjsklaver.
Det er simpel musik og ville fungere fint som filmmusik og vil fungere ved koncerter og festivaler, men som album rækker det ikke helt.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun