I DAG:
Anbefaling - Musik

For inkarnerede

Mezzo Sax Encounter anbefalet af Hans Christian Davidsen
25. oktober 2016
Vurdering:
Samlet vurdering:
Benjamin Koppel fik for nogle år siden bygget verdens første mezzosopransaxofon hos den københavnske instrumentmager Peter Jessen. Denne saxofon befinder sig et sted mellem sopransaxofon og altsaxofon, hvad klang og register angår.
Den amerikanske saxofonist Joe Lovano anskaffede sig senere en saxofon magen til og begyndte at optræde med Benjamin Koppel - senest ved den københavnske Summer Jazz Festival i 2015, hvorfra denne live-optagelse, »The Mezzo Sax Encounter«, stammer.

Albummet er præget af amerikansk avantgardejazz og moderne kompositionsmusik, som nok ikke er så let tilgængelig for lyttere, der ikke har en trænet indgang til jazzen. Det gælder for eksempel åbningsnummeret, »Boss Town«, men Benjamin Koppel og Joe Lovano kan også andet end skarpe dissonerende klange. Det hører man allerede i den melankolske »The Unanswered Question« komponeret af Benjamin Koppel.

Saxofonerne kører både parløb og tager ud på store individuelle og meget varierede ekskursioner. Der er masser af originalitet, men nogen bred appel har albummet næppe. Det er for de inkarnerede, som til gengæld - må man gætte på - kan få et stort udbytte ved gennemlytningerne. Og der venter mange gennemlytninger, hvis man vil til bunds i denne mangfoldige udgivelse.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
RONJA RØVERDATTER
Spilleperiode 17. aug - 19. okt
TROEN OG INGEN
Spilleperiode 17. aug - 21. sep
PRINSEN AF EGYPTEN
Spilleperiode 19. jun - 21. jul
INGEN TAGER SIG SAMMEN PÅ DISSE EGNE
Udgivelsesdato 1. jan