I DAG:
Anbefaling - Musik

Over 70 - og endnu flere vers

Gårdsanger Optur anbefalet af Hans Christian Davidsen
29. oktober 2016
Vurdering:
Samlet vurdering:
Vesterbro-troubadouren Bo Schiøler fortsætter linjen fra sine albums »Råt guld« og »Ældrebyrde Blues«. »Når manden med leen kalder«, synger han i sangen »Branden i huset« - og det er en sætning, der bliver hængende, når man lytter til dette tredje album - »Gårdsanger optur« - med sange fra den tredje alder.

Det er dog ikke kun fraser som den med leen, der fylder tekstuniverset. Selv om ikke alle stavelser løber synkront med noderne, er lyrikken værd at fremhæve. »De trives nu med deres alder som fisk i Saharas sand«, synger Schiøler i sangen »David på knæ« - hvor navnet »David« lige så vel kunne skiftes ud med »Danmark«.

Der er mere liv bagude end forude i Bø Schiølers univers, og det er gennemgående seniorsange med diskrete politiske undertoner, der gør dette album lytteværdigt - forhåbentlig også for lyttere, der endnu ikke er berettiget til folkepensionen.

God rock, blues og jazz udgør det musikalske bagtæppe. Det er de færreste melodier, der bliver siddende i hukommelsen, så man kan fløjte dem bagefter, men alligevel swinger musikken troværdigt, mens den spiller.

Selv om Bo Schiøler for længst et blevet 70, så synger han ikke sit sidste vers. Kreativiteten og lysten lever endnu. Det er herligt i en tid, hvor musikken skæres på sekundet til radioafspilning og af frygt for at kede lytteren, at der her er en gammel hippie, der gør, hvad der passer ham. Der er en elegant snert af 1970ernes politiske sange - og man kan sagtens lytte til dem, selv om man befinder sig til højre i det politiske spektrum.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun