I DAG:
Anbefaling - Scene

Shakespeare med moderne twist

EN SKÆRSOMMERNATSDRØM anbefalet af Hanne Løvendahl
13. oktober 2019
Vurdering:
Samlet vurdering:
Fuldt forståeligt at Shakespeares værker er en klassiker med et budskab, der vil leve for evigt, og på Betty Nansen har de valgt at give forestillingen et moderne twist.
Vi lever i en "mig mig-kultur", og i denne version er mobiltelefonerne og små kameraer inddraget på en god måde, således at vi får et spændende mix af noget fortidigt og nutidigt.


Scenografien med røde gardiner, ikke-rum, dvs. the Wood´s lounge og f.eks. musikken Smoke gets in your Eyes understregede tanken om blændværk og fortryllelse.

Det var en virkelig magisk oplevelse for min ledsager og mig, og vi overgav os helt og lod os rive med af alle intrigerne og den svære unge kærlighed.
Hertugen Theseus, der hersker over lov og magt, så Hermia kan vælge Demitrius eller døden.
I skoven hersker alfernes konge Oberon, så kaos i naturen skal forandres til kosmos, og han får Puk til at skaffe en kærlighedsblomst, men der begås fejl, så kærligheden bliver istedet for helt kaotisk.
Aktører, der er vant til at optræde i kostumer til sportskampe, øver sig på Pyramus og Thisbe, som de skal opføre ved bryllupsfesten, og hvis hertugen ikke bryder sig om forestillingen, skal aktørerne dø.

Magien ender med at blive ophævet, og ingen er sikre på, hvad de oplevede i skoven, og om de stadig drømmer?

Det var desværre indimellem svært helt at forstå Puk, og jeg ærgrede mig over dette irritationsmoment, som i hvert fald for mig ødelagde lidt, og er grunden til, at jeg ikke giver 6 kongekroner.
Til gengæld var Peter Plaugborg simpelthen helt suveræn i rollen som aktør, skrydende elskovsæsel osv.

Helt klart en forestilling som jeg varmt kan anbefale, og ja - der var velfortjent stående bifald.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun