I DAG:
Anbefaling - Scene

En anderledes teateroplevelse.

Cykelmyggen Egon anbefalet af Laura Bentsen
11. februar 2013
Vurdering:
Samlet vurdering:
Det fungerer godt; den indlevende fortæller med den behagelige stemme (manifesteret af forfatteren selv), den medrivende musik og den imponerende akrobatik.

Cykelmyggen Egon er en forestilling uden dialog mellem de medvirkende på scenen. I stedet bliver tanker og handlinger formidlet via oplæsning fra en fortæller og via sang og musik af bl.a. Basim og Szhirley, og bragt til live af de medvirkende akrobater og dansere på scenen. Altså en noget anderledes form for teater end man er vant til.
Denne form for teater kræver (ihvertfald for mit vedkommende) at man som publikum skal koncentrere sig lidt mere, man skal tænke lidt mere over hvad det er der sker på scenen, da formen er en anelse abstrakt.
Jeg oplevede at nogen af de små børn omkring mig havde svært ved at opfatte hvad der foregik på scenen og spørgsmål som ”hvad laver han?” og ”hvad er det?” hørtes ofte. Jeg vil derfor ikke anbefale stykket til de små børn. På teatrets hjemmeside står der da også at forestillingen er for børn over 5 år. Denne anbefaling vil jeg gerne give videre og endda hæve alderen med et par år.
Dette mener jeg ud fra mine oplevelser af de uforstående børn (Det er vel meningen at børnene skal komme til deres egen forståelse af hvad der sker på scenen uden den store indblanding fra far og mor, dog uden at miste den reelle handling helt? ), samt den til tider ret så voldsomme, høje og uhyggelige musik, der især udspiller sig i scenerne med edderkoppen, som for øvrigt er mine personlige favoritscener i stykket.

Min eneste beklagelse over dette stykke, er den lidt bratte slutning. Jeg synes godt man kunne have trukket aflsutningsscenen lidt mere ud og gjort den en anelse mere dramatisk, uden at det var blevet overkill. Desuden var det en anelse forvirrende at edderkoppen var med til at opføre sangen til sidst, jeg var lidt i tvivl om stykket egentlig var slut eller ej.

Cykelmyggen Egon er en sjov og anderledes oplevelse for børn såvel som voksne (også voksne der ikke har et barn at kunne bruge som undskyldning for at tage i teater og se en børneforestilling).

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
POWER ALLEY
Premiere 23. maj - 23. jun
Live in Turku
Udgivelsesdato 17. maj
OBSESSED
Spilleperiode 18. maj - 1. jun
Hamburg Ballet John Neumeier
Spilleperiode 16. maj - 18. maj