I DAG:
Anbefaling - Scene

Rigtigt vigtige ting

ET JULEEVENTYR anbefalet af Jesper Pedersen
15. november 2018
Vurdering:
Samlet vurdering:
Det er juleaften, men den gamle egoistiske, gnier Ebeneezer Scrogge, som igennem livet har skubbet alle fra sig, som elskede ham, skal traditionen tro holde jul i sparsommelig ensomhed. Men da Scrooge julenat besøges af tre ånder, indser han, at gavmildhed og kærlighed er vigtigere end penge.

I år fortolker Aalborg Teater klassikeren 'Et Juleeventyr' som den store familieforestilling. Som regel fortælles denne historie i et snavset og tilsodet 1800-tals London, men her har man valgt at sætte scenen i et eventyragtigt univers. Scenebilledet er domineret af store stakke af frostglinsende regnskabsbøger, som Scrooge - bogstaveligt talt - er begravet i fra morgen til aften.

Kostumerne er farverige og effektfulde, og vækker minder om det eventyrlige Walt Disney-filmunivers, som i den grad også hører julen til; som for eksempel Jacob Marleys tunge kæder og rygende paryk, og et lyserødt skrud af lyskæder på ånden for fortidens jul.

På den måde er Aalborg Teaters 'Et Juleeventyr' en forestilling for hele familien. Der er masser af sjov og grin, men der også plads til både gråd og gys og ofte følges tingene smukt ad, præcis som de skal i 'Et Juleeventyr'. Da den afdøde kompagnon Jacob Marley besøger Scrooge midt i aftensmaden juleaften, sidder vi både med smil på læben og gysende gåsehud. Og da vi ser den unge Ebeneezer Scrooge på sit kontor prioritere "rigtigt vigtige ting" fremfor sin forlovede Bella, klasker vi os på låret af grin med den ene hånd, mens vi tørrer tårerne væk med den anden.

Uanset om du allerede kender versionerne med Mickey Mouse og Joakim von And, Muppets-dukkerne eller Patrick Stewart eller det er første gang, du stifter bekendtskab med Charles Dickens' 150 år gamle klassiker, er der noget at komme efter i 'Et Juleeventyr' på Aalborg Teater.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
MONSIEUR IBRAHIM OG KORANENS BLOMSTER
Spilleperiode 22. okt - 30. okt
DE SKØNNE DAGE I ARANJUEZ
Spilleperiode 8. okt - 23. okt
HVORFOR MIG?
Spilleperiode 8. okt - 6. nov
DET JEG ALDRIG GLEMMER
Udgivelsesdato 1. jan