I DAG:
Anbefaling - Scene

"Ondt" i etik og moral? Her er kuren!

Under Gud Over Loven anbefalet af Jette Malling
3. oktober 2016
Vurdering:
Samlet vurdering:
Denne forestilling er fest og farver lige fra start. Men tag ikke fejl; den er også ramme alvor.

Iført hvide lægekitler indtager vi vores pladser rundt om operationsstuen, hvor hjertekirurgerne holder deres animerede sommerfest, og der danses - nok så passende - til "Staying alive".

Tonen er slået an. Vi er i selskab med dem, der kan redde liv: landets dygtigste læger på Rigshospitalet - så de kræver selvfølgelig højt til loftet.
Og det betyder, at de mener, de rangerer over loven, men at de dog - stadig - befinder sig lige under Gud.

De har i årevis haft suget ikke bare nede i patienten på operationsbordet, men også i kontoen over forskningsmidler, så de har kunnet forgylde deres månedlige indtægter, der ligger i området af 80.000 kr., med kunst, Montanareoler, Rolex-ure, ferier med familien osv. Kun her satte deres fantasi grænser.

Men de er læger uden grænser - dem, der ikke længere kan skelne mellem "dit og mit". De er underlagt de dødssynder, der hedder hovmod og grådighed, og de undskylder sig ynkeligt med gråzoner og gensidige beskyldninger.

Resultatet af bl.a. skandalen på Rigshospitalet var dokumentation og kontrol, kontrol og endnu mere kontrol for at "genoprette tilliden".
Vi lider stadig under konsekvenserne. Er vi der, hvor man ikke længere kan stole på mennesker, uden de ustandselig kontrolleres? Dobbeltkontrolleres?

Von Baden har gjort det - igen! De sætter endnu en gang et yderst relevant samfundsspørgsmålstegn ved vores etik og moral.

"Under Gud- over loven ... læger uden grænser" er en forrygende velspillet, velinstrueret, velskrevet, veloplagt og i alle henseender genial forestilling, som bare "kører i håndsprit".

Sæderne omkring operationsstuen på Teater Grob bør være besat hver aften, for her er masser stof til eftertanke og selvransagelse at hente.


Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
GANLØSE REVYEN 2022
Spilleperiode 12. jun - 26. aug
HVORFOR MIG?
Spilleperiode 8. okt - 6. nov
SUGAR
Spilleperiode 4. maj - 4. jun
DIVA
Spilleperiode 21. apr - 7. maj