I DAG:
Anbefaling - Scene

Frihedens Pris

DAGNY SER RØDT anbefalet af Hanne Løvendahl
22. oktober 2018
Vurdering:
Samlet vurdering:
Som H. C. Andersen udtrykte sig: "At rejse er at leve"....., men hvordan lever man, og er det med "stækkede vinger" samt de vise ord: "tavshed er guld?".

Ulla Koppel har ramt et højaktuelt emne på en fin måde, hvor der tages udgangspunkt i artikel 3 i FN´s menneskerettighedserklæring "Enhver har ret til liv, frihed og personlig sikkerhed".

Tine Petersson leverer en suveræn, indlevende monolog, hvor hun er talerør for Dagny, som allerede som barn fik forklaret artikel 3 på følgende måde af sin mormor, der ligeledes hed Dagny: "øv dig i at se ud over dig selv, så er der så meget at se. Hold dit sind parat og åbent".

Dagny går nysgerrigt ud i verden, ser og oplever og går hjem og reflekterer.
Hun oplever uretfærdighed og forskelsbehandling, og nævner bl.a. racisme. Hun rejser afsted for at møde en gammel veninde, og da hun står rådvild med et kort og er faret vild, tilbyder en fremmed at køre hende til adressen. Han spørger, om hun tør stole på ham, og hun kigger ind i de mørke øjne, svarer ja og sætter sig ind i hans bil. Han venter i bilen, indtil hun er sikkert blevet lukket ind på adressen. Den, der åbner døren, spørger hende: "omgås du sorte?".

Verdens mindste teater er et hyggeligt og indbydende teater, og kælderen fungerede fint med intimscene med enkel scenografi, så ja - kort og godt - forestillingen kan varmt anbefales..........
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun