I DAG:
Anbefaling - Scene

Tak, men nej tak.

Hamlet anbefalet af Laura Bentsen
9. september 2016
Vurdering:
Samlet vurdering:
Lad mig sige det med det samme, Aalborg Teaters opsætning af Hamlet er MEGET speciel. Jeg er tror det er et stykke man enten elsker eller hader. – Jeg (og min ledsager) holder til i den sidstnævnte gruppe, hvorfor denne anmeldelse er i det negative hjørne.

Normalt applauderer jeg Aalborg teaters forsøg på at gøre teateret til noget andet og noget mere end man er vant til. Det har de gjort fortrinligt flere gange i form af inddragelse af musikere og deres tilgang til scenografien. Men denne gang virker det som om man vil det hele på en gang, og man vil det meget.

Jeg er slet ikke fan af den gentagne brug af div. kameraer. Det tager rigtig meget væk fra min teateroplevelse at jeg skal sidde og se på en storskærm, også selvom jeg ved at det er ”live”, og faktisk kan se hårtoppen eller ryggen af skuespillerne ind bag den halvgennemsigtige storskærm. – Jeg vil se kropssprog og bevægelse. De skal kunne nå ud over scenekanten og røre mig, og det kan de ikke bag en skærm.

Jeg tror heller aldrig jeg bliver glad for kombinationen af alm. moderne påklædning og gammelt sprogbrug. Det virker utroværdigt og unaturligt.

Stykket er langt, meget langt, 3 timer inkl. pause. Allerede i 1 akt. tog jeg mig i at skæve til uret flere gange. Det er første gang det bare har strejfet mig at gå før forestillingen var slut. – kombinationen af det tunge gamle sprog og de lange sætninger og replikker fik det hele til at gå nærmest i stå. Det var svært at bevare den krævede koncentrationen i så lang tid, hvorfor jeg mistede en del handling.

Uanset hvor meget jeg holder af Aalborg Teater, så kan jeg umuligt give denne forestilling mere end 1 stjerne. Denne ene stjerne skyldes alene Patrick Baurichter som spiller Hamlet. Han spiller formidabelt og jeg ser frem til at opleve ham i andre stykker.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
POWER ALLEY
Premiere 23. maj - 23. jun
Live in Turku
Udgivelsesdato 17. maj
OBSESSED
Spilleperiode 18. maj - 1. jun
Hamburg Ballet John Neumeier
Spilleperiode 16. maj - 18. maj