I DAG:
Anbefaling - Scene

Skolekomedie

Jorden brænder anbefalet af Jette Malling
16. februar 2015
Vurdering:
Samlet vurdering:
Stykkets temaer er både alvorlige og meget aktuelle i den tid og den verden, vi lever i; men ikke på et eneste tidspunkt følte jeg alvoren og de problemer, der i dette tilfælde hersker i Peru, som nærværende i "Jorden brænder". Stykket slynger om sig med værdiord som fair trade, økologi, demokrati, frihed og lighed, men man bliver ikke 'ramt'.

Jeg følte mig som tilskuer til en skolekomedie, hvor den tynde og særdeles gennemskuelige historie havde sine let fordøjelige, plat-morsomme indslag. Stykket har i nogen grad en underholdningsværdi, men dybde og troværdighed var der intet af.
Hvad dramatikeren ville med sit stykke, er mig stadig en gåde, for det var vel ikke meningen, at vi bare skulle grine, når der blev serveret en omgang lagkagekomik og så ellers gå upåvirket hjem, når det nu "brænder" så mange steder på Jorden?!

Skuespillerpræstationerne var helt i tråd med en skolekomedie. Dog var det en fornøjelse at opleve Steen Stig Lommer på scenen, og scenografien var helt i top. Her har Teater Grob gang på gang vist, at de kan noget helt fantastisk.
Nu mangler der bare god dramatik i de flotte scenografier, så er jeg sikker på, at antallet af kroner kan hæves fra tre til seks.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
GANLØSE REVYEN 2022
Spilleperiode 12. jun - 26. aug
HVORFOR MIG?
Spilleperiode 8. okt - 6. nov
SUGAR
Spilleperiode 4. maj - 4. jun
DIVA
Spilleperiode 21. apr - 7. maj