I DAG:
Anbefaling - Udstilling

Enevælde og den ægte vare

RAMASKRIG - DA ITALIENERNE VÆLTEDE HOFTEATRET anbefalet af Hanne Løvendahl
22. april 2019
Vurdering:
Samlet vurdering:
Fin udstilling om italiensk opera i pragtfulde historiske rammer, og man kan have forskellig mening om Enevælden og dens betydning, men positivt set blev Hofteatret i hvert fald gennemgribende renoveret og salen bevaret for eftertiden.

Plancherne om Ramaskrig illustrerer fint, hvordan italienerne indtog København, foranlediget af den enevældige kong Christian 8., der havde rejst meget i Italien og var vild med landets sang- og teaterkultur.

Det kgl. Teaters ledelse var rystede over konkurrencen på operaområdet, og Kongen svarer: "Det foredrag som italienske sangere og sangerinder besidder må anspore vort syngepersonale til efterligning og følgeligen til højere præstationer i kunsten".

Mange er begejstrede for de italienske sangere, men imponeres til gengæld ikke af de jævne præstationer af kor og orkester, som mest består af lokale københavnere.

Det satiriske Blad Corsaren sørger for karikaturtegninger af forskellen på de danske og italienske sangere , og det kan bl.a. ses afbildet i pjecen, man får udleveret i Teatermuseet.

En af plancherne beretter om kongens das, for han fik indrettet et privat toiletrum under den nye kongeloge, og her kunne han følge forestillingen gennem et lille kighul i væggen,

Alt i alt en interessant udstilling, og også fint med lydplancherne, for det var muligt at låne lytteudstyr.

Teatermuseet er en dejlig lille oase, og der er en flot udsigt fra balkonen, så det er bestemt et besøg værd, uanset om det er en bestemt udstilling, man vil besøge, eller det er totaloplevelsen, for hvem vil ikke også gerne samtidigt mindes Matador samt nyde synet af alle de flotte kostumer, der står rundt omkring i Museet.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun