I DAG:
Anbefaling - Udstilling

Illusion Vs Kynisme

End of dreams anbefalet af Thor Kristjan Kidmose
21. januar 2016
Vurdering:
Samlet vurdering:
Hvis du aldrig tidligere har reflekteret over hvorledes goderne er skævt fordelt i verden eller bidt mærke i andre uretfærdigheder vil budskabet bag denne udstilling utvivlsomt slå dig omkuld. Men hærdet af den barske virkelighed og et kynisk indre blev jeg mere betaget af illusionen "under vand" som udstillingen gav mig end budskabet om folk dør på deres vej mod det forjættede Europa. Desværre røg illusionen i samme øjeblik den ene kæmpeskærm frøs, hvorefter det kunstneriske udtryk i stedet blev gransket i program/fotografier/skulpturer.

Jeg synes grundideen er herlig banal og samtidig godt tænkt. Budskabet er til at forstå, diskuterer og er desværre voldsom relevant. Udtrykket er visuelt lækkert og teknisk er det gennemtænkt. Men succes fordre at beskueren bliver rørt og det gjorde jeg ikke. Dertil var de mange "ofre" for anonyme og deres død for udramatisk.

Der findes grænsegange i verden hvor automatgeværer skyder immigranter helt uden menneskelige inddragelse, der findes folkedrab hvor skrigene forstummer i verdens ligegyldighed, der findes masser af menneskeskæbner hvis tragiske slutninger aldrig bliver andet end statistik. Det er derfor prisværdigt at Nikolaj Bendix og Skyum Larsen forsøger at gøre middelhavets mange ofre til noget du ikke kan eller bør glemme er mennesker af kød og blod. Hvilket ikke sker for mig ved at filme nedsænket betonbylter og servere det i lækre videobilleder. De fire kongekroner gives for idé, teknik og visuel design.
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
SAFE SPACE
Spilleperiode 28. maj - 6. jun
1945
Spilleperiode 27. feb - 14. mar
KARLSON - KOPPEL - ANDERSEN - KLEIVE/SONOROUS SCANDINAVIA
Udgivelsesdato 7. feb
VIVA LAS VEGAS
Spilleperiode 7. mar - 8. mar