I DAG:
UDSTILLING

End of dreams

10. januar 2016
KAN OPLEVES PÅ FOTOGRAFISK CENTER I KBH

Det er en sørgelig aktuel problemstilling, som Fotografisk Centers nye udstilling behandler: Flygtninge på vej mod Europa og de mange menneskeliv, der går tabt i forsøget på at finde fred. Nikolaj Bendix Skyum Larsens totalinstallation End of Dreams er skabt til minde om disse migranter og deres drømme om et nyt og bedre liv.

Projektet tog sin begyndelse i 2014 i forbindelse med et residency på qwatz i Syditalien. Ideen var oprindelig at nedsænke 48 betonskulpturer, der mimer ligposer, fra en tømmerflåde og lade dem hænge og få patina fra havets organismer. Men en voldsom storm afbrød processen, skulpturerne rev sig løs og blev spredt ud over havbunden. Efter måneders eftersøgning lykkedes det Nikolaj Bendix Skyum Larsen sammen med en undervandsfotograf at bjerge 11 af de 48 skulpturer. Resten er forsvundet i havets dyb.

På den måde ændrede projektet ved naturens indgriben karakter, og endte med at fremstå tættere på Skyum Larsens oprindelige idé om at udtrykke den magtesløse og ulykkelige situation, flygtninge ofte befinder sig i undervejs mod Europa. Nikolaj Bendix Skyum Larsen har tidligere arbejdet med flygtninge, migranter og de problematikker, der knytter sig til deres vilkår. Således i værkerne: Promised Land (2011-2013), Reflections from Meriç (2013) og End of Season (2014).

End of Dreams, som er Skyum Larsens (f. 1971) første soloudstilling i København, består af videoprojektion, lyd, fotografi og skulptur. Samlet danner alle elementerne en installatorisk helhed i dialog med Fotografisk Centers udstillingsrum. Projektet har tidligere været vist på SALT-Galata i Istanbul. Udstillingen er støttet af Politiken-Fonden. Fotografisk Center modtager programstøtte fra Statens Kunstfond og driftsstøtte fra Københavns Kommune.

Facts
Gennemsnit vurdering:
Opleves fra:
15. jan 2016 - 13. mar 2016
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
1945
Spilleperiode 27. feb - 14. mar
KARLSON - KOPPEL - ANDERSEN - KLEIVE/SONOROUS SCANDINAVIA
Udgivelsesdato 7. feb
VIVA LAS VEGAS
Spilleperiode 7. mar - 8. mar
ANNA WALK WITH ME
Spilleperiode 4. mar - 18. mar