I DAG:
UDSTILLING

Hvaltegn og dyrespor

28. november 2011
Feltgrafik af Pernille Kløvedal Helweg
KAN OPLEVES PÅ KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg

Pernille Kløvedal Helweg har gennem det seneste årti interesseret sig for de spor, vi afsætter – med fødder, kløer og poter.
Hun har arbejdet i felten og ladet forskellige vilde dyr som næsehorn, isbjørn, elefant, måge, slange og skildpadde afsætte deres bevægelsesspor på trykplader, som hun derefter har brugt som afsæt for sine grafiske værker.
Det seneste og største dyrespor blev skabt i år, da hun i samarbejde med færøske videnskabsfolk fik trykt en grindehval i naturlig størrelse. Med sine 10m2 måske verdens største kobbertryk – og i sig selv en bedrift!
Udstillingen præsenterer værker i kobbertryk og litografi og giver med selve trykpladerne til grindetrykket samtidig et indblik i processen bag, ligesom mødet med dyrene kan følges gennem en række dokumentariske kortfilm.

Facts
Gennemsnit vurdering:
Opleves fra:
15. okt 2011 - 22. jan 2011
Udstilling info
Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Vejle Kunstmuseum og Fuglsang Kunstmuseum, og vises efterfølgende på Stavanger Kunstmuseum, Norge og Nordens Hus i Thorshavn, Færøerne.

I forbindelse med udstillingen udgives et stort gennemillustreret katalog om Pernille Kløvedal Helwegs feltgrafik med bidrag af forfatter Arthur Krasilnikoff, kunstkritiker Mai Misfeldt og professor i zoologi Dorete Bloch.

 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
POWER ALLEY
Premiere 23. maj - 23. jun
Live in Turku
Udgivelsesdato 17. maj
OBSESSED
Spilleperiode 18. maj - 1. jun
Hamburg Ballet John Neumeier
Spilleperiode 16. maj - 18. maj