I DAG:
UDSTILLING

Sarah Sze på Copenhagen Contemporary

9. april 2017
Timekeeper
KAN OPLEVES I KØBENHAVN

Sarah Szes installation Timekeeper (2016) undersøger det levende billedes begyndelse og afspejler de uendelige informationsstrømme, vi overvældes af dagligt. Skærme blinker, mens billedprojektioner cirkulerer på rummets vægge. Timekeeper er et flimrende og klikkende univers af genstande organiseret efter et helt særligt system: Nemlig det, der hersker på et arbejdsbord og i dette tilfælde kunstnerens eget fra atelieret, hvor værket blev til. Med brug af objekter fra Szes arbejdsbord er Timekeeper på én gang både en skulpturel installation og et funktionelt redskab: Et spejlbillede af sig selv.

Sarah Szes udflydende skulpturer er uden et egentligt afgrænset rum, i modsætning til en traditionel forståelse af en skulptur, der netop kan isoleres fra sine omgivelser. Mange af Szes installationer kan derfor også opleves som stadig at være i proces; når man møder værket, føles det som om, kunstneren lige har forladt rummet, og man kan være i tvivl om, det stadig er ved at blive lavet, eller om det er ved at blive taget ned igen.

Et gennemgående træk ved Szes værk er hendes interesse for tid. Modsat en kronologisk og mekanisk forståelse af tid, som vi kan måle og registrere, arbejder Sze med en tid skabt ud af de uforudsigelige måder, hverdagens billeder og oplevelser påvirker os på.

Naturvidenskaben forsøger at indkredse tid ved at holde styr på den ned til mindste brøkdel af et sekund, og vi lever vores liv i overensstemmelse med dette. Timekeeper udfordrer det objektive syn på tid og tilstræber i stedet en forståelse, hvor gæstens egne erfaringer sættes i spil i mødet med værket. Som en installatorisk collage gemmer Timekeeper på øjeblikke og minder, der kan genopleves på tværs af tid og sted af det enkelte individ.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Opleves fra:
10. mar 2017 - 3. sep 2017
Udstilling info
Kunstner: Sarah Sze
Titel: Timekeeper

Udstillingssted: Copenhagen Contemporary
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
Huset ved Havet
Premiere 28. jun - 28. jul
De Magiske Børn
Udgivelsesdato 8. jun
BLANK
Spilleperiode 28. jun
Vi maler byen rød
Spilleperiode 5. apr - 21. apr