I DAG:
MUSIK

HVEM DRØMMER HVEM

10. februar 2019
KAN OPLEVES I HELE LANDET

I mere end 45 år har Lasse og Mathilde underholdt danskerne og har adskillige hits på bagen. Mathilde har også spillet med Kim Larsen og fik som ung tilnavnet Lange Lone af den legendariske musiker.

De har altid levet på deres lyst til at lave musik og underholde. De er et eksempel på, at det kan lade sig gøre at have et arbejdsliv, der er anderledes end de fleste, og som det meste af tiden er styret af lysten til at skabe.

Deres liv har altid handlet meget om venskaber og netværk, derfor er det egentlig klart at et nyt sangskriver-samarbejde blev startet ved en fælles venindes fødselsdagsfest: Mathilde havde Hans Kragh-Jacobsen til bords og straks startede et frugtbart ping pong den aften.
Ordveksling og udveksling af melodilinjer gik i gang med det samme. Lasse & Mathilde tog på inspirations-ophold på Boavista, Cape Verde øerne, og Hans Kragh-Jacobsen rejste med sin kone via Vietnam til New Zealand. Længe leve internettet! For idéerne fløj fra verdensdel til verdensdel – på fuld bølgelængdeJ Den første sang: Boavista blev hurtigt færdig og afprøvet på de lokale og godkendt, selvom den var på dansk.

Tre af melodierne er blevet skabt sammen med Daniel Lanois, som var på besøg i Danmark hos Lasse & Mathilde. De tre melodier har også fået tekster af Hans Kragh-Jacobsen, både på engelsk og dansk. Det er sangene ”Lille Fugl” ”Kom og dans” og ”Den halve Vind”
Hele albummet består af ny komponeret musik af både Lasse Helner og Mathilde Bondo.

Forfatter Ane Riel har leveret to meget smukke tekster: ”Luk fuglene ind” og ”En hjertesag”, Ane Riel & Mathilde Bondo skabte det forrige albums titelsang ”Verden Venter”.

En fin buket sange om kærlighed til livet, hinanden, naturen, og om passion og trivialitet: Man kommer rundt i registeret!

Lasse & Mathilde har valgt at orkestrere udgivelsen med Alex Riel på trommer og percussion, - Wili Jönsson på bassen, - og Ole Fick på guitarer, - så der er vellyd forude!!!
Nu er de klar med albummet ”Hvem Drømmer Hvem”, som er på gaden 1. februar.

Koncerter i 2017 og 2018 viser at det unge publikum også har taget duoen til sig.
Både privat og professionelt er Lasse og Mathilde i dag knyttet tættere end nogensinde. Det er kærligheden til hinanden og musikken, der stadig giver lyst til at gribe de muligheder, tilværelsen byder på, ikke mindst hvad musikken angår.

Nu har de fornøjet os siden starten i 1975 med albummet ”Pigesind” af Tove Ditlevsen sat i musik af Lasse Helner – og det er langt fra slut.
Facts
Gennemsnit vurdering:
Udgivelsesdato:
1. februar 2019
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun