I DAG:
SCENE

TERKEL I KNIBE - THE MOTHERFÅRKING MUSICAL

16. februar 2019
KAN OPLEVES I KØBENHAVN

Terkel, Jason, Fede Dorit, Stewart Stardust, Saki og alle de andre uforglemmelige karakterer fra Anders Matthesens vildt populære tegnefilmssucces Terkel i knibe (2004) bliver nu vakt til live igen! Det kommer til at ske i Clemens, Langkjær Entertainment og Live Nations splinternye musical TERKEL - THE MOTHERFÅRKING MUSICAL, som får verdenspremiere i Tivolis Koncertsal 14. februar og derefter skal på turné landet rundt til Holstebro, Aalborg, Aarhus, Odense og Vejle.

Sjov, grov og respektløs
Terkel i Knibe blev en milepæl i moderne dansk filmhistorie, og succesen var ikke til at tage fejl af med mere end 375.000 solgte biografbilletter. En tegnefilm, der helt usædvanligt både var for børn, teenagere og voksne. Nu kommer filmen som original ny dansk musical i et brag af et show, der bliver mindst lige så sjov, grov, respektløs og komplet politisk ukorrekt som filmen. I TERKEL - THE MOTHERFÅRKING MUSICAL bliver publikum forkælet med vanvittige og grænseoverskridende optrin og replikker, et stort og stjernespækket hold af skuespillere, komikere, dansere og sangere på scenen, fed musik med både nye sange og sange fra filmen samt en kreativ iscenesættelse, og scenografi, der gør brug af den nyeste teknologi.

Handlingen
Terkel går stadig i 6.A sammen med sine klassekammerater Jason, Sten, Saki, Silas, Johanna og Dorit m.fl. Men tidsbilledet er flyttet til 2019. Offentlige besparelser og skolebørnenes daglige hærgen har gjort, at Terkels skole, Kastanjevangen Skole, ikke er blevet istandsat siden sidst vi mødte Terkel. Og den er altså noget faldefærdig. En dag i Arnes musiktime, hvor Terkel må nøjes med en triangel, spiller Jason en vild trommesolo. Jasons trommespil begrænser sig ikke kun til trommesættet, men fortsætter ud over lærerens skrivebord, væggen, skabet, vinduerne, instrumenterne, lamperne og en faldstamme. Alt med lyd i. Faldstammen, der er ligeså forfalden som resten af Kastanjevangen Skole river sig løs og rammer Terkel i baghovedet, så han besvimer.

Her starter Terkels mareridt som vi kender det. Hvor han bliver hjemsøgt af dårlig samvittighed, skolens bøller, psykotiske veganere, Dorits spøgelse og endda sine egne forældre…

Stærke kræfter bag forestillingen
Executiv Kreativ Producent Thomas Langkjær fra Langkjær Entertainment og Live Nation er gået sammen med multitalentet Clemens om at skabe TERKEL - THE MOTHERFÅRKING MUSICAL. Clemens er medproducent på forestillingen og har udover at skrive og bearbejde manuskriptet fra film til teater, komponeret mange nye sange til forestillingen, suppleret af Anders Matthesens sange fra filmen.

Det er lykkedes at få en af dansk teaters mest eftertragtede instruktører om bord i skikkelse af Nicolaj Cederholm. Som medskaber af Dr Dante har han været med til at forny dansk teater siden 1980’erne og har bl.a. høstet store succeser både herhjemme og internationalt med sine spektakulære, fabulerende teaterkoncerter. Senest har han scoret et stort anmelder- og publikumshit med teaterversionen af Chaplins Diktatoren på Nørrebro Teater og skal til efteråret også instruere Anders Matthesens 25-års jubilæumsshow Anden 25. Med sig på holdet har han sin faste koreograf Anja Gaardbo, mens kostumerne lægges i hænderne på Line Bech.

Executiv Kreativ Producent Thomas Langkjær udtaler på vegne af Langkjær Entertainment og Live Nation:

- ”Terkel i Knibe var en fantastisk film, der udrettede noget helt ekstraordinært: Den samlede børn, teenagere og voksne i hobevis i biografer over hele landet. Vi håber at kunne gøre det samme. Vi går til opgaven med stor kærlighed til det univers som Anders Matthesen har skabt, og med det fantastiske musical-koncept som Clemens og Nicolaj Cederholm har udviklet til forestillingen, er vi ikke i tvivl om, at der venter publikum en enestående oplevelse. ”


Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
14. feb 2019 - 24. mar 2019
Scene info
Holdet bag:

Musicalen er baseret på Anders Matthesens Terkel i knibe (filmens manuskript: Mette Heeno)
Manuskript: musik: Clemens
Musik: Bossy Bo, Thomas Volmer, Anders Matthesen og Clemens (sange fra filmen er skrevet af Anders Matthesen)
Instruktør: Nikolaj Cederholm
Koreograf: Anja Gaardbo
Scenograf: Kim Witzel
Kostumedesign: Line Bech
Kreativ Executive Producent: Thomas Langkjær
Producenter: Live Nation, Langkjær Entertainment og Clemens
Hovedcast :

Terkel: Ruben Søltoft
Arne Nougatgren: Martin Brygmann
Jason: Clemens
Stewart Stardust: Thomas Bo Larsen
Dorit: Lea Thiim Harder
Sten og Saki: Adam & Noah
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
GANLØSE REVYEN 2022
Spilleperiode 12. jun - 26. aug
HVORFOR MIG?
Spilleperiode 8. okt - 6. nov
SUGAR
Spilleperiode 4. maj - 4. jun
DIVA
Spilleperiode 21. apr - 7. maj