I DAG:
SCENE

Jeppe på bjerget "on demand"

21. december 2012
KAN OPLEVES PÅ COMPUTEREN

Klassikeren over dem alle, Jeppe på Bjerget, har overlevet mange nyopsætninger, siden Ludvig Holberg skrev den i 1748. Gense her komedien om den fordrukne Jeppe, der bliver slået af sin kone og narres til at tro, han er baron i en rammende og morsom nyfortolkning fra Aalborg Teater.

Jeppe drikker, horer og dovner. Han er en social taber af laveste rang. Hvad sker der, når han for en tid iklædes statsmagten og tror, hans eget liv er skiftet ud med elitens?

Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
27. dec 2012 - 31. dec 2012
Scene info
Hans Henriksen har her skabt en Jeppe på Bjerget, der tager fat i det demokrati- og magtspørgsmål, som Holberg stiller: Er demokrati virkelig den bedste styreform, hvis det i yderste instans betyder, at selv en fordrukken stodder kan gøre sig til herre for hele landet? Og kan vi kalde os selv et demokrati, når en del af befolkningen, de sociale tabere, holdes udenfor?

Som drukkenbolten, der får et glimt af magten, brillerer Martin Ringmose, som vi kender fra Jomfru Ane Teatret, Svalegangen og som fast del af Aarhus Teaters ensemble. Han modtog i 2011 en Reumert for årets mandlinge birolle og har fået stor ros for sin fremstilling af Jeppe.

 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
GANLØSE REVYEN 2022
Spilleperiode 12. jun - 26. aug
HVORFOR MIG?
Spilleperiode 8. okt - 6. nov
SUGAR
Spilleperiode 4. maj - 4. jun
DIVA
Spilleperiode 21. apr - 7. maj