I DAG:
SCENE

Gertrude Stein

6. februar 2016
KAN OPLEVES I KBH.

Teaterforestillingen ”Gertrude Stein” gik for første gang i Danmark i 1981 og spillede med succes i flere sæsoner. Nu er det tid til at vi skal gense historien om kvinden, der med selvironiske sprækker i sin tørre tilintetgørende humor turde vende tingene på hovedet. Oplev Lane Lind i hendes 50 års jubilæumsforestilling i Jan Hertz’ iscenesættelse. Forestillingen skal efter vores premiere i Ishøj på danmarksturne og skal bl.a også spille på Folketeatret i København til marts.

Gertrude Stein, 1874-1946, var en amerikansk forfatter og kritiker. Hun var bosat i Paris, og hendes hjem blev mødested for avantgardekunstnere som Picasso og Matisse.

Hun var en alsidig og meget produktiv skribent, som ville forene emner med bred populær gennemslagskraft med det eksperimenterende. Hun huskes især for sin rolle som samlingspunkt for yngre amerikanske forfattere, bl.a. Hemingway og Scott Fitzgerald, som i mellemkrigstidens Paris søgte vejledning og inspiration hos hende.

Gertrude Stein eksploderer i denne monolog i sine meningers mod med glødende løve- værdighed i hendes skulpturelle karisma. Ja, hun var virkelig en kvinde i tiden der havde sin position som kulturmonument. Hun sprængte rammer og ønskede meninger og nye vinkler i det kulturelle liv for at sætte aktivt gang i den samfundsnødvendige kulturdebat.

Marty Martins tekst er netop betydningsfuld at spille i dag da den i den grad inspirerer til diskussion og meninger angående menneskets kulturbehov og måden at turde se verdensbilledet på.

Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
4. feb 2016 - 31. mar 2016
Scene info
Medvirkende: Lane Lind
Iscenesættelse: Jan Hertz
Producent: Louise Schouw Teater
Forfatter: Marty Martin

 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
DOPPLER
Spilleperiode 17. jan - 26. jan
NATTERGALEN
Spilleperiode 17. jan - 25. jan
SUN SHIP
Udgivelsesdato 11. nov
SKØNHEDEN OG UDYRET
Spilleperiode 14. dec - 15. feb