I DAG:
SCENE

DE HOVEDLØSE

21. januar 2020
KAN OPLEVES I ALLERØD

Folket rejser sig overalt. I Hong Kong, Iran, Chile og endda i Grønland. Og hvem ved – måske også snart hjemme i Danmark?

I Frankrig har det stået på i over et år. De Gule Veste kalder de sig. Og de giver ikke op. De har fået nok. Nok af den voksende ulighed. Politikerne kalder dem hovedløse – Vestene vil hugge politikernes hoveder af. Men hvad for nogle skæbner findes under Vestene?

DE HOVEDLØSE er en humoristisk, tempofyldt og moderne fortælling om hvordan en hel familie trækkes ind i opstanden i Paris’ gader.

Den ene bror, som er politimand, splittes mellem familien og sit job, efter den anden, meget vrede, bror tilslutter sig Vestene. Og da søsteren ved et tilfælde bliver medieskabt darling og talskvinde for hele bevægelsen, er det bare mere benzin på bålet. Samtidig prøver deres angstlidende og tidligere bokser af en far at holde sammen på det hele, mens han selv vækkes til live igen, da han møder en lækker rebelsk ældre kvinde med gul vest på. Spørgsmålet er om De Gule Veste varsler begyndelsen på en ny tid for familien, Frankrig og Europa eller om det bare er en flok hovedløse voldelige demonstranter, hvis stædighed snart dør ud?

Som ægte gonzojournalister har Mungo Parks teaterdirektør Anna Malzer og det unge kunstneriske hold besøgt De Gule Veste under demonstrationerne og i deres hjem i Frankrig ad flere omgange gennem det sidste år.

Ud fra denne research har de skabt en socialrealistisk fortælling om vrede Veste i franske forstæder blandet med et humoristisk barokt kammerspil om en vis forkælet kagespisende fransk dronning fra fortiden.

Bienvenué a la revolution!
Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
22. jan 2020 - 26. maj 2020
Scene info
Medvirkende
Malin Rømer Brolin-Tani
Jonas Munck Hansen
Kasper Dalsgaard
Henrik Prip

Instruktion/co-instruktion
Johan Sarauw
Anna Malzer

Dramatiker

Nanna Tüchsen

Scenograf

Frederikke Dalum

Lysdesign

Mikkel Givskov

Lyddesign

Nanna Schleimann

Speak

Sara Fanta Traore

Varighed

1 t. 30 min.

Alder

Anbefalet fra gymnasiet
 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
POWER ALLEY
Premiere 23. maj - 23. jun
Live in Turku
Udgivelsesdato 17. maj
OBSESSED
Spilleperiode 18. maj - 1. jun
Hamburg Ballet John Neumeier
Spilleperiode 16. maj - 18. maj