I DAG:
SCENE

På sporet

8. januar 2016
KAN OPLEVES PÅ FOLKETEATRET I KØBENHAVN

Med Bang i spøg og alvor

Herman Bang vidste, hvor godt hans skrifter egnede sig til at blive læst op. Hans oplæsningsturnéer er berømte. Vi følger i hans fodspor med tre af de tekster, han selv valgte til formålet. De dækker også hans mange stemninger. Herman Bang var i flere år fast instruktør på Folketeatret, ligesom flere af hans mindre skuespil havde deres førsteopførelse i Nørregade.

Preben Harris indleder med ’Dannevirkenatten’ fra romanen Tine og vi møder Irene Holm i den novelle Herman Bang selv satte meget højt og næsten altid havde med på sine oplæsningsturneer.Teatret var udgangspunktet og omdrejningspunktet for Bangs kunst. Vi bringer den scene fra Håbløse Slægter, hvor Herman Bang med stor indlevelse viser en nervøs ung mands optagelsesprøve hos en berømt kongelig skuespiller. Og fra hans bog Theater kommer afsnittet om ’de farende acteurs’, de omrejsende skuespillere, der hele tiden må slås for deres position og bide ydmygelser i sig.

Vi slutter med Bangs muntre, selvironiske erindring om en Kunstrejse på Bornholm, hvis boblende ironi vender sig mod det kunstelskende publikum. Humor og ironi hersker i alle teksterne, men der er altid tragedie et sted i baggrunden hos Herman Bang.

Facts
Gennemsnit vurdering:
Spilleperiode:
10. jan 2016 - 31. jan 2016
Scene info
Preben Harris læser teksterne.
Thomas Bredsdorff har tilrettelagt og instrueret.

 
Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
GANLØSE REVYEN 2022
Spilleperiode 12. jun - 26. aug
HVORFOR MIG?
Spilleperiode 8. okt - 6. nov
SUGAR
Spilleperiode 4. maj - 4. jun
DIVA
Spilleperiode 21. apr - 7. maj