I DAG:
Anbefaling - Scene

Hyggeligt decemberstykke af og for unge

FRIDAS FUCKING JUL anbefalet af Marie Breindahl
4. december 2020
Vurdering:
Samlet vurdering:
Fridas fucking Christmas er et hyggeligt teaterstykke spillet af unge og for unge – men kan også ses af os, der husker, da vi engang var unge selv. Den handler netop om ungdom – og om venskab, flirt, jalousi og homosexualitet, da der skal samarbejdes om en biologiopgave og holdes julefest på gymnasiet. Et undertema er også forældrenes fravær op imod højtiden. Det er ikke en egentlig julehistorie, men den tid på året, et par julemelodier og et lyserødt juletræ danner baggrund for fortællingen.

De tre skuespillere mestrer det lille trekantsdrama og deres personlighedstyper, som jeg husker fra min egen gymnasietid: den stille og flittige pige, den kække og flirtende pige samt den eftertragtede fyr. De har alderen til at være gymnasieelever og er overbevisende i deres roller.

Rekvisitter og farver bliver udnyttet med stor opfindsomhed. Lyserøde balloner danser rundt på scenen og bidrager på bedste vis til at skabe stemninger både af fest, flirt, frustration, vrede og nærvær. Stykket varer en time, og jeg og min unge ledsager følte os underholdt hele tiden.

Jeg giver stykket 4 stjerner, fordi de tre unge skuespillere gør det godt. Jeg betragter det som en kort hverdagsfortælling, der ikke når de store højder, men er hyggelig at se sammen med de unge på en decemberaften.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
Twain Walking
Udgivelsesdato 12. apr
Vi maler byen rød: The musical
Spilleperiode 4. apr - 27. apr
Sangen om Oda og Anton
Spilleperiode 7. feb - 8. feb
Waiting Places
Spilleperiode 10. feb - 9. mar