I DAG:
Anbefaling - Scene

Relevant problematik

UDVANDRERNE anbefalet af Hanne Løvendahl
16. november 2018
Vurdering:
Samlet vurdering:
Forestillingen er baseret på interviews med indvandrere og deres efterkommere, og har 3 store temaer, dvs. krig, fattigdom og kærlighed.
Fællesnævneren er drømmen om et andet og bedre liv.

Suveræne præstationer af Marie Louise von Bülow både mht sang og musik, Wahid Sui Mahmoud og Josephine Raahauge som skuespillere, og sidstnævnte har oveni en fantastisk kropsbevidsthed.


Som eksempler vil jeg nævne: kvinden, der er til lægen, og vildt frustreret prøver at kommunikere gennem en tolk. Lægen når frem til, at hun er forstoppet, og hun føler sig magtesløs og misforstået, og giver op.

Manden, der drevet af kærlighed har forladt sit hjemland, og nu elsker hans kone ham ikke længere, så han må klare sig selv. Han prøver fortvivlet at sætte ord på bl.a., at de jo har fælles børn, han har lært at spise stegt sild og open sandwich(smørrebrød), men får en klar afvisning af sin kone, som ikke kan bruge ham længere.

Manden, der har forladt sin familie for at tjene penge i et nyt land med fremmed kultur, uforståeligt sprog og sære skikke.
Han vil "bare" lige tjene lidt penge i måske 1 år, men så vil han gerne lige have lidt mere, og så sidder han pludseligt fast.

Scenografien er dejlig enkel, hvilket gør at der er fuld fokus på skuespil og musik.

Godt at der med denne forestilling sættes fokus på problematikken med indvandrere, for vi danskere er nok ikke altid så gode til at prøve på at forstå og anerkende, hvilke omkostninger det har at blive revet op fra sit eget lands rødder til en helt ny og fremmed kultur.

Desuden er vi jo alle individer med unikke ressourcer, som vi gerne vil bruge, og vi kan lære noget af hinanden, hvis vi åbner os, og ikke bare går rundt i vores egen lille danske verden, hvor der er dem i "ghettoerne" og så os.

Min svigerdatter er filippiner og forlod sit hjemland i 2006, hvor min søn og hun flyttede til Danmark. Hun opgav sin uddannelse og begyndte at gøre rent på et hotel i København.

Jeg har fulgt hendes kamp med det danske sprog, hvor deres nu 10-årige søn nok var den bedste læremester, og p.t. er hun i gang med social- og sundhedsuddannelsen.


Det har været og er stadig meget lærerigt og givende for mig og min øvrige familie, at der er kommet en anden kultur ind i vores familie.

Forestillingen kan varmt anbefalesVælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun