I DAG:
Anbefaling - Scene

Terkel - forever

TERKEL I KNIBE - THE MOTHERFÅRKING MUSICAL anbefalet af Hanne Løvendahl
1. marts 2019
Vurdering:
Samlet vurdering:
Min ledsager denne gang var mit barnebarn Steen, der bliver 11 år den 17.03. Han går i 4. a, og har fulgt levende med i alt om Terkel på Youtube.

En arbejdskollega mente, jeg burde se "Terkel i Knibe" inden Musicalen, så den lånte jeg af hende, og Steen og jeg nåede at se den om eftermiddagen, og var dermed godt forberedte på aftenens oplevelse.


Jeg købte program, og indledningen her er som følger:
Advarsel:

Denne Musical indeholder ekstremt megen vold, blødende børn og Rudolf Steiner pædagogik! Grov mobning, en alkoholiseret og voldelig onkel, en veganer med planer, totalt ligeglade forældre, pisvåde lagener, skarpladte vandpistoler, utroligt støjende pop-musik og en stærkt overvægtig skoleelev, der kaster sig ud ad vinduet".


Det var en skøn blanding af voldsomme scener og mere humoristiske, så det er helt forståeligt, at man skal være ca. 11 år for at kunne kapere og rumme både gys og grin.


Overdrivelse fremmer jo som bekendt forståelsen, og det var morsomt med forældrene, hvor fars standardsvar er nej på alle spørgsmål, og mor kæderyger. Fælles for begge er, at de lytter overhovedet ikke til Terkel.


Der er mange gode emner i Musicalen som magt og venskab, mobning, og animationsfilmen kan sagtens genkendes i Musicalen, men det hele er helt aktuelt og nutidigt p.gr.a. fokus på dyrevelfærd og fraværende forældre.


Martin Brygmann er helt suveræn som Arne Nougatgren, der underviser 6. a i musik. "Musik skal smages og føles og lyttes og danses. Der er musik i alting", og så kommer der lige en hentydning til en af elevernes mobiltlf. Han er veganer med planer, og ja - lejrturen i skoven …………


Steen går stadig og synger: "Det var godt, der ikke var nogen, der fik den fede ko i hovedet...…….."
Det var en fantastisk og tankevækkende scene med Dorit, der synger om sin sukkertrang - "for skyerne er som en stor candyfloss".


Thomas Bo Larsen var herlig som Onkel Stewart, og ja sådan kunne jeg fortsætte, men vil egentlig bare sige - se Musicalen med et åbent sind, for Clemens har skabt et fantastisk univers baseret på "andens" tanker.

Vælg kategori:
Vælg region:
AKTUELT LIGE NU
BIRDS AND BEASTS
Udgivelsesdato 12. jun
TORMENTA
Udgivelsesdato 29. maj
ISÆR TIL DE LEVENDE
Udgivelsesdato 8. maj
TAK FOR LORT
Spilleperiode 9. jun - 20. jun